Nedělní vyhlídka na vysočině

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nedělní vyhlídka na vysočině

Krásné letní počasí,letadlo v hangáru………………není co řešit.

Po vydatném nedělním obědě se domluvila skupina pilotů z letiště AirCon Miroslav, že se zaletí pokoukat po vysočině a navštívit kolegy piloty z dalších letišť.

Trasa byla stanovena poměrně rychle a to: Miroslav – Velká Bíteš – průlet nad letištěm Borovník – přistání v Bystřici nad Pernšt. – vodní nádrž Vír – průlet nad letištěm Letovice – průlet nad letištěm Bořitov – přistání v Kotvrdovicích – Vyškov – Bučovice – Ždánice – Hustopeče – Miroslav.

Rozdělení posádek už tak rychle nebylo. Nakonec byly posádky rozděleny takto: Eurostar OK-JUR77 – Martin Vodáček Vladimír Hort. Eurostar OK-HUR07 – Jana Štrajtová René Kalivoda. Dynamic OK-KUR08 – Milan Kurka Michaela Dobšíčková. Sting OK-HUA46 – Jaroslav Tušar Rudolf Vodáček

Již chvíli po startu bylo o zábavu postaráno, když chlapci ze Stinga (pro ostatní z neznámých důvodů) neletěli přímým směrem, ale odpoutali se od skupiny a letěli oklikou přes Ivančice. Po průletu nad letištěm Borovník jsme přistáli na golfový trávník na letišti v Bystřici nad Pernšt.
Tam bylo ostatním podáno vysvětlení, proč Sting neletěl s ostatními, ale oklikou přes Ivančice – chlapci ve Stingu debatovali o veselých věcech, hledali čepici (pilot ji našel na své hlavě :-D) a jiné humorné příhody na palubě a nesledovali jak se vzdalují od skupiny.
Další zastávka na trase – letiště Kotvrdovice. V Kotvrdovicích bylo spácháno občerstvení, zmrzlina, kafíčko. Cestou zpět do Miroslavi jsme letěli přes Vyškov, Ždánice, Hustopeče, Novomlýnské nádrže a kolem Pálavy domů na letiště AirCon Miroslav.

Další fotografie naleznete ve fotogalerii.