Viaggio in Italia 2012

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Viaggio in Italia 2012

Firma Evektor Aerotechnik a.s mne požádala, abych v rámci propagace a zvýšení  prodejnosti českých letadel na zahraničních trzích přeletěl první zaregistrovaný SportStar na „velkých papírech „ do Italského Bedizzole na břehu  jezera Lago di Garda

Start mise jsme společně s druhým pilotem ing. Borisem Lenertem naplánovali na 14. hodinu páteční odpoledne dne 23.6.2012. I když předpovídané bouřky v Maďarsku a Slovinsku nevěstily nic příjemného, nakonec jsme žádné nepotkali. Za dvě a půl hodiny nás vítalo italské pobřeží u přístavního města Triese. Odtud  po pobřeží na Bilione až k Benátkám. Tady otočka ostře doprava a za další hodinu  letiště v Bedizzole. Přistání za asistence zapadajícího slunce, které ten den ohřálo vzduch na 40 stupňů  nás naplňovalo pocitem uvolnění.
Podle prvních slov, která jsme uslyšeli „Diamo il benvenuto” jsme se utvrdili, že jsme správně.
Další naše působení na této akci byla spíš rekreační, jen občas jsme povozili zájemce. Odpoledne ještě společné polétání s il presidente místního letiště. Večerní bouřka nás všechny zahnala do hangáru, kde pověstná pohostinnost domácích nebrala konce až do ranních hodin.
Něděle jako malovaná. A protože je právě neděle, neodmyslitelnou součástí je i sváteční bohoslužba se svěcením sochy Svaté Panny Marie. Dokonce mě bylo nabídnuto posvěcení letadla.
Po obědě, který se opět nesl v duchu italských lahůdek, hlavně těstovinového základu nastala doba na přípravu k letu domů. A protože předpověď počasí byla nadmíru přívětivá i přes Rakousko, Alpy byla jasná volba. Spodem pod Avianem, pak na sever přes Treviso ke Klagenfurtu a kolo Vídně. Zanedlouho  nás vítá domovské  letiště-Miroslav.

Ostatní fotky:

http://libor1974.rajce.idnes.cz/OK-DNA_23.6.2012_Italie